Браво, Ноле! Джокович показа какво е да си мъжкар и истински спортсмен!

Новак Джокович падна от Карлос Алкарас, но с достойнство!

https://goreshto.net/svyat/bravo-nole-dzhokovich-pokaza-kakvo-e-da-si-mazhkar-i-istinski-sportsmen/138263 Goreshto.net
Браво, Ноле! Джокович показа какво е да си мъжкар и истински спортсмен!

Новак Джокович падна от Карлос Алкарас, но с достойнство!

Финалът на Уимбълдън вече е факт и да - победител за втора поредна година е младият "звяр" Карлос Алкарас. Той победи Новак Джокович, който е на финала на спортната си блестяща кариера, защото вече е на "преклонната" за тениса възраст от 37 години.

След края на двубоя, завършил с 3:0 сета, мрежата прегря от коментари, предимно за Джокович, а не за Алкарас. Цял свят се поклони пред сърбина, който наистина е великан и ненадминат за постиженията си през годините. Само можем да пожелаем на Алкарас, който тръгва много силно, да направи това, което направи Ноле.

И най-вече - да прилича на него и по спортсменството му. Днес за пореден път Джокович показа култура, възпитание, мъжество и сила, приемайки достойно загубата си от Карлос.

Той нито за миг не подцени качествата на Алкарас и нито веднъж не спомена (за оправдание), че само преди две седмици е излязъл от операция на коляното. Не го направи. Поздрави искрено финалиста и му пожела успех и занапред.

"Евала на този мъж, Джокович е легенда и ще си остане такава, дори и след като спре да играе. Браво, Ноле! Браво!", скандират фенове на тенисиста от цял свят. Ние също!

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.