Египтяните бесни заради чернокожата Клеопатра (ФОТО)

Изборът на актрисата за главната роля предизвика сериозни полемики

https://goreshto.net/svyat/egiptyanite-besni-zaradi-chernokozhata-kleopatra-foto/109792 Goreshto.net
Египтяните бесни заради чернокожата Клеопатра (ФОТО)

Изборът на актрисата за главната роля предизвика сериозни полемики

Новата филмова поредица на Нетфликс, която съчетава игрално и документално кино се превърна в истинска драма и то дори политическа. Лентата е посветена на легендарната Клеопатра, египетската царица.

Учените в продължение на векове тълкуват нейните отношения с римските владетели Марк Антоний и Юлий Цезар, като до момента не е имало съмнения за расата й.

В кино проекта е избрана тъмнокожата актриса от британски смесен произход Адел Джеймс, но именно това предизвика огромна вълна от недоволство в Египет.

Вече има подготвени 2 петиции, които настояват за незабавното прекратяване на филмовата поредица, а адвокат Махмуд Ал-Семар съобщи, че започва правни действия, за да забрани Нетфликс на територията на Египет.

Бивш министър и признат египтолог определи подбора на героинята като „пълна фалшификация“.

Продуцентката на продукцията Джейда Пинкет-Смит, съпруга на Уил Смит защити компанията Нетфликс и отбеляза, че има не малко истории на чернокожи кралици в африканските нации.

Много репликираха, че нищо, че Клеопатра не е от тях, а филмът уж е документален.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.