„Форбс“ класира милиардерите, двама са българите

Тази година в световния списък попадат 2640 човека със състояние над 1 милиард долара

https://goreshto.net/svyat/forbs-klasira-miliarderite-dvama-sa-balgarite/54306 Goreshto.net
„Форбс“ класира милиардерите, двама са българите

Тази година в световния списък попадат 2640 човека със състояние над 1 милиард долара

Всяка година Форбс класира милиардерите в елитния списък, включващ топ богаташите от целия свят.

В елитния списък вече има 2640 човека, които са от 77 страни по света, което е с 2 държави повече от миналата година. В богаташкия списък вече са Армения и Панама с по 1 милиардер.

В тазгодишната класация попадат и двама българи, които са известни в обществото – това са братята Кирил и Георги Домусчиеви. Те успяват да заемат престижното 1434-то място в класацията, което ги нарежда в горната половина в списъка на най-състоятелните хора на планетата. Списанието е оценило, че двамата притежават по 2.1 милиарда долара.

Традиционно страната, в която има най-много милиардери остава САЩ, общият им брой е 735, което е повече от 25% от всички милиардери по света. Първи по богатство американец е Илон Мъск – собственикът на Тесла и частната космическа компания, а неговото състояние се оценява на 180 милиарда долара. Вече не Щатите приютяват най-богатия човек на земята, а Франция с Бернар Арно, който се радва на 211 милиарда долара. Компаниите му се занимават с търговия с луксозни стоки.

Втори по брой милиардери в държавата си са Китай, а броят им е 495, което е спад с 44 в сравнение с изминалата година.

Трети в класацията се нареждат Индия със 169 свръхбогати индийци.

Източник: lupa.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.