Илон Мъск се стопи до неузнаваемост

Предполага се, че това е причината за изчезването му от аптеките

https://goreshto.net/svyat/ilon-mask-se-stopi-do-neuznavaemost/111365 Goreshto.net
Илон Мъск се стопи до неузнаваемост

Предполага се, че това е причината за изчезването му от аптеките

За родни фолк звезди като Галена, Деси Слава и Азис отдавна се смята, че използват инжекции с лекарство срещу диабет, наречено "Оземпик", за да поддържат своето тегло.

 

Тази практика се разпространи неотдавна и в Холивуд. В последните месеци се забелязва нарастващ брой известни личности, които злоупотребяват с това опасно лекарство, а самият топ-милиардерът Илон Мъск се похвалил пред своите служители, че е отслабнал 30 кг чрез редовно прилагане на тези инжекции, съобщава "Дейли Мирър".

 

Илон Мъск и други хайлайф личности, които прилагат тази методика, се ползват от предписанията за диабет на недобросъвестни лекари, за да свалят няколко килограма. Мъск дори я препоръчва на своите служители и уверява, че сам е отслабнал сериозно, използвайки инжекциите с. Виждайки папарашки снимки на своето пълно тяло по време на лятната си ваканция в Гърция през миналата година, той се ужасява от външния си вид и решава да вземе драстични мерки.

 

Опра Уинфри е друга звезда, която не крие, че използва инжекции срещу заплащане за рецепти. Тя е била в постоянна борба с килограмите от дълги години и твърди, че е опитвала всяка диета, съществуваща на планетата. В момента е в период на отслабване, който включва използването на популярните инжекции.

 

Съществуват и не малко известни личности, които крият използването на лекарството за диабет. Например, Ким Кардашиян твърди, че е отслабнала 16 кг само за 10 дни преди "Мет Гала" в Ню Йорк, единствено с упражнения. Въпреки това, според "Дейли Мирър", тези упражнения са били съчетани с не малко инжекции с "Оземпик".

 

"Оземпик" е лекарство, произведено от нидерландската фармацевтична компания "Ново Нордиск" и се предписва само по рецепта. В Европа и САЩ то е одобрено за лечение на диабет при възрастни. Препаратът стимулира производството на инсулин в организма и намалява усещането за глад. Изследванията показват, че пациентите губят средно 15% от теглото си. В САЩ мнозина лекари го предписват за борба със затлъстяването, за да избегнат проблеми със законовите норми. Дозата за един месец в САЩ е значително по-скъпа отколкото в България, където лекарството изчезна от аптеките – 1000 долара срещу 400 лева у нас. Най-честите странични ефекти, които предизвиква медикамента са гадене и повръщане, запек и диария, а рядко се среща и панкреатит. Фармаколозите предупреждават, че при неправилна употреба могат да възникнат още много проблеми, включително увеличен риск от рак на щитовидната жлеза.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.