Италиански град пропищя от българско „Ферари“. Чие ли е?

Ферарито с българска регистрация е паркирано нагло в пешеходната зона

https://goreshto.net/svyat/italianski-grad-propishtya-ot-balgarsko-ferari-chie-li-e/54707 Goreshto.net
Италиански град пропищя от българско „Ферари“. Чие ли е?

Ферарито с българска регистрация е паркирано нагло в пешеходната зона

На разпространена снимка в социалните медии се вижда скъп спортен автомобил Ферари, което е паркирано безцеремонно върху пешеходната алея.

Случката се разиграва в голям град в Италия, а сниманото возило е с българско, със софийска регистрация.

Местните буквално са вдигнали ръце от нарушителя и тихо роптаят, че нищо не може да се направи, защото собственикът му е не кой да е, а доскорошен министър у нас.

Проверка в портала на АПИ сочи, че спортната кола не притежава валидна винетка за България, което сочи, че автомобила се кара основно в чужбина, за да не се набива на очи, предполагат хората.

Практиката при такива скъпи коли е обикновено те да се регистрират на фирма, което позволява на дружеството да спести от данъци, а то се ползва като лично.

Това е причината една от партиите с патриотична насоченост да поиска да бъде изцяло премахнатия т.нар. Данък уикенд.

Авторите на скандалния фотос твърдят, че собственикът на Ферарито до скоро е оглавявал едно най-състоятелните министерства в България, през което преминават милиарди левове за разпределение.

Те иронично допълват, че вероятно министърът е успял да спести пари от заплатата си и може би бонусите за добри професионални постижения.

Още по-любопитен е номерът, който официално също струва 7 000 лева.

Източник: lupa.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.