KIA реши да инвестира в голям завод в Казахстан

Деветата най-голяма държава в света продължава да привлича крупни инвеститори

https://goreshto.net/svyat/kia-reshi-da-investira-v-golyam-zavod-v-kazahstan-4/120995 Goreshto.net
KIA реши да инвестира в голям завод в Казахстан

Деветата най-голяма държава в света продължава да привлича крупни инвеститори

Казахстан продължава да привлича все повече и все по-големи чуждестранни компании в страната. Поредният пример е автомобилният гигант KIA, който реши да построи завод в казахстанския град Kycтaнaй.

Новата производствена мощност ще струва 250 млн. USD. Строителството на производствената база трябва да завърши през 2024 г., а до началото на 2025 г. в нея трябва да бъде монтирано и оборудването, уточняват от компанията. Достигането на максималния капацитет на производство е предвидено за второто тримесечие на 2025 г.

В новия завод ще работят близо 1500 високоплатени служители. Капацитетът му е да произвежда 70 000 автомобила на година.

В средата на годината казахстанското правителство обяви създаването на казахстанско-южнокорейско общо предприятие Кіа Qаzаqѕtаn. То ще следи за строителството на новия завод, както и за обучението на техническите специалисти.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Източник: fakti.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.