Китай изправи света на нокти с тези разкрития за COVID-19

https://goreshto.net/svyat/kitay-izpravi-sveta-na-nokti-s-tezi-razkritiya-za-covid-19/51649 Goreshto.net
Китай изправи света на нокти с тези разкрития за  COVID-19

Учените сочат, че останалите вируси използват друг механизъм

Китай за пореден път успя да изправи света на нокти с разкритията, които направи за COVID-19. Главният епидемиолог в Центъра за превенция и контрол на заболяванията в Китай – У Цзуню направи страшна връзка между COVID-19 и храните. [caption id="attachment_18886" align="alignnone" width="365"]COVID-19 Учените сочат, че останалите вируси използват друг механизъм[/caption] Все още не е ясен точният механизъм на разпространение на новия коронавирус от голям пазар за търговия на едро в Пекин. Поради тази причина местните власти предупредиха да не се консумира сурова сьомга. Това се случи, след като патогенът беше открит на дъските за транжиране на вносната риба, предава Ройтерс. У Цзуню посочва, че COVID-19 може да се задържи върху замразени храни до три месеца. Неговото ведомство имало "силни подозрения", че заразени храни са предизвикали новото огнище в Китай. Професорът по вирусология от Хонконгския университет Цзин Дун Юн обаче защити друго мнение. Според него заразяването с вируси от замразена храна се наблюдава при други патогени, като например при ротавируса и херпеса. Ученият отбелязва, че SARS-CoV-2 и другите респираторни вируси заразяват, използвайки друг механизъм – дихателните пътища, а не стомашно-чревния тракт. И че са нужни допълнителни изследвания, за да бъде доказано, че COVID-19 може да се предаде чрез контакт или при директна консумация на замразена храна.

Израелският специалист смята, че рискът замразената храна да разпространи патогена е крайно нисък

Според Еял Лешем, директор на Центъра за тропически болести към медицинския център "Хаим Шеба" в гр. Рамат Ган, няма доказателства, че новото огнище на коронавируса в Китай е възникнало чрез храната и нейната опаковка. Преобладаващият брой заразявания се получават при близък контакт на инфектирани пациенти. Инфекции чрез прясна храна от рода на месото и рибата най-често стават факт, когато заразен кухненски работник или келнер отиде на работа и се докосне до храната, като по този начин пренася вируса. По мнението на израелския специалист рискът замразената храна да разпространи патогена е крайно нисък, ако се спазват съответните предпазни мерки. Сингапурският експерт по инфекциозни болести Дейл Фишър не споделя същото мнение. "Когато искаме да запазим един вирус, ние го замразяваме. Така че, ако той е наличен при пакетиран замразен продукт, си остава жизнен. Говорим обикновено за по-малко от седмица. Но е известно, че колкото е по-ниска температурата, толкова повече се удължава и животът му!", посочва Фишър, пише blitz.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.