Китайският флот прогони американския есминец USS Hopper

Военният морски съд незаконно е навлязъл в китайските териториални води край островите Сиша

https://goreshto.net/svyat/kitayskiyat-flot-progoni-amerikanskiya-esminec-uss-hopper/122084 Goreshto.net
Китайският флот прогони американския есминец USS Hopper

Военният морски съд незаконно е навлязъл в китайските териториални води край островите Сиша

Китайските военноморски сили прогониха американски военен кораб, който е локализиран в техни териториални води. Разрушителят USS Hopper на ВМС на САЩ е бил прихванат в близост до островите Сиша, които се намират в Южнокитайско море.

Новината бе разпространена от ТВ канала CGTN, а от своя страна те се позовават на командването на китайската армия (Народноосвободителната армия на Китай).

Военните от китайската армия са съобщили, че са открили и прогонили от тяхна територия ракетния есминец на САЩ USS Hopper. Според тях, той е навлязъл незаконно във водите на Китай.

Това не е първият такъв случай – през март тази година, китайските военни отново засякоха и прогониха американски военноморски съд. Тогава разрушителят Milius бе локализиран и изгонен от територията на Китай. Случилото се бе в разгара на напрегнатите им отношения.

Новият случай идва само 2 седмици след срещата между ръководителите на САЩ и Китай. Все още не е ясно как случаят ще повлияе на отношенията им.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.