Рядко заболяване превърна малко момченце в страховита кукла (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Ситуацията се утежнява допълнително от реакцията на хората

https://goreshto.net/svyat/ryadko-zabolyavane-prevarna-malko-momchence-v-strahovita-kukla-galeriya-snimki/111138 Goreshto.net
Рядко заболяване превърна малко момченце в страховита кукла (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Ситуацията се утежнява допълнително от реакцията на хората

Това е история за малко момче на име Миша, страдащо от рядко генетично заболяване, наречено ихтиоза Арлекин. Вроденото заболяване прави живота на малкото момченце и неговата майка неимоверно труден.

 

Въпреки нормално протеклата бременност на Анна, медиците не й показали детето веднага след появата му на бял свят. Тя успяла да види рожбата си доста по-късно.

 

Коварната болест засяга кожата на Миша и води до наличието на малки люспи, напукани клепачи и устни. Той е изправен пред множество предизвикателства, включително уязвимост към инфекции, затруднена регулация на телесната температура и забавен растеж и развитие.

 

Майката на Миша – Анна, е решена да му предостави необходимата грижа и подкрепа, въпреки трудностите. Тя се грижи за кожата му, нанасяйки кремове и осигурявайки специални вани, освен това следи внимателно температурата му. Миша е описан като щастливо и усмихнато дете, преодоляло множество трудности.

 

Въпреки това, майката се сблъсква с негативни реакции и незаслужено любопитство от страна на другите хора. Те често задават неприлични въпроси и проявяват учудване, когато видят Миша. Това поставя допълнителни предизвикателства пред Анна, която трябва да се справя с и без това немалко трудности в ежедневието.

 

Историята на Миша и Анна ни напомня за важността на разбирателството и подкрепата към хората, страдащи от редки и тежки заболявания. Те се нуждаят от нашето разбиране и съпричастност, вместо да бъдат обект на неподходящи коментари или недоразумения.

Източник: jenata.blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.