Ще отпадне ли морето в Гърция това лято?

https://goreshto.net/svyat/shte-otpadne-li-moreto-v-garciya-tova-lyato/51588 Goreshto.net
Ще отпадне ли морето в Гърция това лято?

Правителството е в готовност да въведе ограничителни мерки отново

Положението в южната ни съседка Гърция не е никак розово. Гръцкото правителство обяви готовност да въведе отново ограничителни мерки, ако новите огнища на коронавирус в страната продължат да се разрастват. [caption id="attachment_18634" align="alignnone" width="365"]Гърция Правителството е в готовност да въведе ограничителни мерки отново[/caption] Притеснителен е фактът, че през последните три дни са регистрирани нови 97 случаи на заболели, или по близо 25 на ден. В сътрудничество с епидемиолозите и Гражданска защита са подготвени необходимите протоколи за овладяване на всяка ситуация, които ще бъдат активирани, ако се сметне за необходимо, информира "Труд". 29 от новите случаи са в Ксанти, а по-голямата част от тях са от полети в чужбина. Добрата новина е, че в страната няма много разпространение, но има риск от полети от чужбина, особено от конкретни летища. Оттук и коментарът в съобщението на щаба, че „правителството следи отблизо развитието на местно и международно ниво и е готово да се намеси, по всяко време, ако е необходимо“. Не е изключено да се наложи забрана на полети от конкретни летища или конкретни дестинации, от които бяха констатирани случаи на вируса - както беше в Доха, Катар.

Окончателното решение ще бъде вземо от премиера Мицотакис

Премиерът Мицотакис е този, който ще вземе окончателното решение преди всяка мярка за намаляване на разпространението на COVID-19. В никакъв случай правителството не иска в страната да цари климат на паника, особено след като границите на страната се очаква да отворят, както е по план, за посрещане на туристи, първо на 15 юни, а след това на 1 юли. Основен приоритет е бързото локализиране на огнищата, за да няма разпространение. "Всичко е на масата", заявиха правителствените служители, описвайки как правителството ще продължи напред, ако има локален проблем с голям брой случаи: "Ще бъде затворено. Независимо дали е географска област – квартал, остров или префектура - или структура, като училище, или каквото и да е." Скокът в случаите с COVID-19 доведе до решението за възобновяване на ежедневните брифинги или съобщения, които бяха преустановени. По план от събота баровете, кафенетата и ресторантите в Гърция могат да използват своите закрити пространства за клиенти. Не се знае обаче дали при така създадената ситуация мерките няма да се променят. Има ограничения за броя на клиентите, които могат да вземат: разрешен е един клиент на 2,2 квадратни метра (23,7 кв. Фута) използваема площ, както и преди, не повече от шест клиенти на маса. Освен това клиентите може да не стоят до бара и ако се сервира бюфет, сервирането трябва да се извършва от персонала на ресторанта и клиентите не трябва да влизат в контакт с храната на дисплея. Ресторантите в хотелите също отварят, а храни и напитки могат да бъдат осигурени на открити събития, пише blitz.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.