Вижте накъде се втурнаха туристите, забравиха за Миконос и Санторини

Те се насочват към други дестинации в Гърция, включително и към столицата Атина

https://goreshto.net/svyat/vizhte-nakade-se-vturnaha-turistite-zabraviha-za-mikonos-i-santorini/112372 Goreshto.net
Вижте накъде се втурнаха туристите, забравиха за Миконос и Санторини

Те се насочват към други дестинации в Гърция, включително и към столицата Атина

Броят на туристите в островите Миконос и Санторини отбелязва спад. Въпреки това, има други места в Гърция, които се превръщат в предпочитана дестинация. Развиват се с различна скорост, като някои райони отчитат спад в посетителите спрямо миналата година, докато други стават все по-популярни.

Пристигащите в Атина чужденци са се увеличили с близо 25% в сравнение с миналата година и с малко под 10% в сравнение с 2019-та година. Растежът на туристите се наблюдава в Крит, Корфу, Родос, Скиатос, Кос, Закинтос, Кефалония и Солун. Миконос и Санторини са с тенденция за намален интерес поради високите цени, лошото време и не най-добрия имидж напоследък.

Въпреки това, представители на туристическата индустрия са оптимисти и смятат, че тази година ще бъде поне толкова добра, колкото миналата, и вероятно ще има положително раздвижване през септември и октомври. Гръцката столица Атина се превръща в самостоятелна дестинация и вече не е просто междинна спирка за островите.

На Миконос - и в по-малка степен на Санторини - туристите през май са значително по-малко от същия месец на 2022 година, съответно с 17,5% и 3,2%. Тези данни включват и трафика през летищата и в голяма степен отговарят на данните за фериботния трафик.

През първите две седмици на юни Санторини изглежда възстановява нивата от миналата година, докато Миконос се сблъсква с около 15% спад. Миконос също така отчита намаление на резервациите с до 40% спрямо 2022 година.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.