Юрий Гагарин сам подписал смъртната си присъда, след като…

Наквасеният с водка льотчик нарекъл Брежнев убиец

https://goreshto.net/svyat/yuriy-gagarin-sam-podpisal-smartnata-si-prisada-sled-kato/53385 Goreshto.net
Юрий Гагарин сам подписал смъртната си присъда, след като…

Наквасеният с водка льотчик нарекъл Брежнев убиец

През този месец се навършват 55 години от кончината на Юрий Гагарин.

 

Първият космонавт загива на 27 март 1968 г. край Новосьолово при тренировъчен полет с изтребител МиГ-15. Или поне това гласи официалната версия.

 

Юрий Алексиевич прави рязка маневра във въздуха, за да избегне сблъсък с метеорологичен балон и губи контрол върху управлението. Самолетът се завърта в спираловидна траектория и се разбива в земята.

 

Не е изключено Гагарин да е подписал смъртната си присъда, вдигайки скандал на Леонид Брежнев. Космонавтът излял гнева си върху съветския вожд през 1967 г. заради катастрофа с ракетата „Съюз-1“. На кораба били открити 203 структурни дефекта, които обаче били пренебрегнати от кремълското ръководство, което наредило да бъде изстрелян в орбита. В резултат на това решение загинал пилотът Владимир Комаров. Капсулата му се пропукала в Космоса и останките й се разбили като метеорит край Оренбург.

 

Гагарин, който бил дубльор в мисията „Съюз-1“ поискал отлагане на полета и дори написал рапорт от 10 страници до Кремъл, в който изложил многобройните технически проблеми и предупредил за рисковете. Разбира се съветската върхушка не взела рапорта му под внимание.

 

След трагедията с Комаров, Гагарин поискал среща с Брежнев, на която отишъл пиян.

Наквасеният с водка льотчик астронавт нарекъл генералният секретар на КПСС убиец. Освен това го заплашил и че ще оповести пред цяла Русия причината за катастрофата на колегите му.

 

Оттук нататък с Гагарин се заема КГБ. Било установено, че щом подпийнел започвал да разказва надълго и нашироко как властелинът на Кремъл носи вина за кончината на Комаров. Според Доран и Бизони, не е изключено инцидентът с изтребителя МиГ-15 да е бил подготвен предварително от КГБ. Разбира се властта е имала интерес да се затвори устата на Гагарин веднъж завинаги, а и разполагала с всички необходими средства за саботаж на тренировъчния полет.

 

Според авторите на „Звездният човек“, Юрий Алексиевич излетял с тежък махмурлук, така че не е изключено катастрофата да е била причинена от самия него.

Според мълвата, Гагарин попаднал в плен на чашката малко след 12.04.1961 г. – деня, в който се озовал в околоземна орбита. Пропил се, тъй като славата му дошла в повече.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.