За пръв път България е със собствен щанд на Конференцията за промени в климата

Тя ще се проведе от 30 ноември до 12 декември в Дубай

https://goreshto.net/svyat/za-prav-pat-balgariya-e-sas-sobstven-shtand-na-konferenciyata-za-promeni-v-klimata-4/120990 Goreshto.net
За пръв път България е със собствен щанд на Конференцията за промени в климата

Тя ще се проведе от 30 ноември до 12 декември в Дубай

България ще участва за първи път със собствен щанд в 28-ата Конференция на ООН за изменението на климата. Тя ще се проведе от 30 ноември до 12 декември в Дубай, уточнява БНР.

Планира се на щанда да бъдат представени български компании от различни сектори, финансиращи институции, местни власти и учени, заяви министърът на околната среда и водите Юлиян Попов: "Подготвяйки нашата делегация за Дубай, ние виждаме, че в България има много, много индустриални предприятия в металургията, в химическата промишленост, циментовата индустрия, които са изключително модерни, които са на световно равнище. Някои от тях са просто световни компании, които са развили тук едни от най-модерните си предприятия. Те също водят и в целия този процес на декарбонизация, който се превръща в център на индустриалната конкуренция в света".

Според министър Попов участието на България в Дубай е възможност страната ни да бъде поставена на картата на климатичните преговори, да стане разпознаваема и да бъдат признати постиженията ни.

Източник: fakti.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.