Захари Карабашлиев с коментар след чудовищната нощ в Ню Йорк!

https://goreshto.net/svyat/zahari-karabashliev-s-komentar-sled-chudovishtnata-nosht-v-nyu-york/47055 Goreshto.net
Захари Карабашлиев с коментар след чудовищната нощ в Ню Йорк!

Драматургът Захари Карабашлиев е живял 17 години в Щатите!
След 17 години, прекарани в Америка, драматургът Захари Карабашлиев взриви мрежата с коментар за чудовищната нощ в Ню Йорк вчера. Ето какво заяви той, предаваме думите му без редакторска намеса:

“Защото не съм безразличен към Америка, мой дом за 17 години. Справедливи протести срещу отвратителното полицейско убийство на един неоказващ съпротива Джордж Флойд прераснаха (както често се случва) в стихийни бунтове, насилие, плячкосване… въобще тълпата реагира по начина, по който тълпите често реагират — в най-долния си, полу-животински регистър, в зомби-режим.

И заради новите технологии сега всички виждаме наживо 1) как Властта с коляно на врата спира живота на един чернокож мъж – символиката тук е ужасяваща — и 2) на какво е способна Тълпата, когато Властта отсъства.

Въобще протестите срещу Властта са все още някакъв инструмент за промяна. Но каква? Ако те провокират хаос, който после се овладява от Властта и води до себеувтърждаване на властови произвол – ебати промяната.

Боли ме като гледам как клоуна Тръмп използва ситуацията в своя полза. След тъпотиите си около КОВИД 19, сега печели позиции. Снощи заплашва с военно положение, стяга редиците, готви се за избори, мобилизира невежеството. Появи се снощи с Библия в ръка, пред църква, която използва за фон, очевидно не беше стъпвал там преди, не е отварял и Библия…

Гледам и кадри от любимия Ню Йорк, където тълпи бродят по улиците като в снимачна площадка на филма JOKER, гледам Ню Йорк, най-безопасния град в света, в който посред нощ съм скитал с приятели пеш по джаз клубове в черния Харлем, Lower East Side, къде ли не, в който от времето на Джулиани престъпността беше овладяна изцяло. Престъпността в Америка пада стремително от 80-те години насам драстично. И сега това…

Но, Америка ще се оправи и ще стъпи на краката си, и няма защо да я коментираме “през плета” на фейсбук. По-добре да внимаваме тук някой да не стъпи на врата на справедливостта, че никак няма да е забавно. Тогава всички ше сме джордж флойд. Peace!”, заяви Захари Карабашлиев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.