Западни медии: Първите F-16 в Украйна ще бъдат унищожени през декември

Най-малко три европейски страни са изразили желание да прехвърлят до 75 изтребителя

https://goreshto.net/svyat/zapadni-medii-parvite-f-16-v-ukrayna-shte-badat-unishtozheni-prez-dekemvri/119415 Goreshto.net
Западни медии: Първите F-16 в Украйна ще бъдат унищожени през декември

Най-малко три европейски страни са изразили желание да прехвърлят до 75 изтребителя

В края на декември може да видим първите F-16 изтребители, унищожени в района на Северния военен окръг. Най-малко три европейски страни изразяват желание от прехвърлянето на до 75 такива изтребители в Украйна, но първите със сигурност може да стигнат до там най-рано в края на годината. Дания се очаква да бъде първата страна, която ще изпрати самолетите на Киев, според международни информационни агенции.

Първоначалната дата за този трансфер е средата на декември. Все пак, струва да се отбележи, че прехвърлянето на изтребители в Украйна вероятно ще бъде съпроводено от нападения срещу военни летища, което бързо може да предотврати включването им в реални бойни действия.

Що се отнася до вероятността за тяхното поражение във въздуха, това може да стане през следващата година, тъй като Киев може да предпочете да ги използва стратегически след като се подготви. Експертите акцентират върху факта, че основната заплаха не идва от самите изтребители, а по-скоро от въоръженията им. При наличие на ракети AMRAAM с голям обхват, украинските въоръжени сили ще имат възможност да атакуват въздушни цели на разстояние до 160-180 километра, което е значително по-голямо от настоящото въоръжение, с което разполага Украйна.

Плануваната доставка на бойните самолети предизвика допълнително обтягане на международните отношения.

Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.