Камери за видеонаблюдение – Как да изберем подходящи?

https://goreshto.net/video/kameri-za-videonablyudenie-kak-da-izberem-podhodyashti/49675 Goreshto.net
Камери за видеонаблюдение – Как да изберем подходящи?

Преди да закупим камера за видеонаблюдение, трябва да си отговорим на няколко съществени въпроса, за да направим най – добрата инвестиция.

Пазарът, несъмнено, е богат на предложения – голямо разнообразие от модели камери, с различни функции, различна големина и разбира се различна цена. За да не си хвърляте парите на вятъра, за нещо, което няма да доведе до желания ефект, предварително обмислете следните неща:

1. Цел. Най – важната точка, от която да изходите при избора на камера.

image01Целта, за която ще Ви е нужна камерата, определя, какви да бъдат останалите параметри, които трябва да уточните преди покупката. Главно се търсят два вида камери за видеонаблюдение – охранителни и за шпионаж. Изискванията към камера зависят предимно от това, дали камерата Ви е нужна, за да разсеете съмнения, относно верността на половинката, или за да охранявате дома, работното място, магазина или други, важни за Вас помещения.

2. Обхват на камерата.

Ако камерата ни е нужна, за да предотвратим грабеж или влизане с взлом, предвид голямата престъпност и зачестелите случаи на обири и нападения , то определено ще ни трябва камера с голям обхват. Много важна е и голямата резолюция на образа в тези случаи. При високо качество на картината, без проблем ще разберем, ако някой се навърта около частната ни собственост или иска да сложи ръка на имуществото ни. При нападение или осъществена кражба, ще имаме по – ясна представа за външните белези на злосторниците. В случай, че камерата ни е необходима за други цели – да открием, дали някой проявява интерес към най- скъпото ни – любимия човек, тогава не ни е нужна камера с голям обхват. Обикновена скрита камера, задължително с нощно виждане, дискретно поставена срещу леглото е напълно достатъчна. Най- важното е леглото да се побира в обхвата на камерата, що се отнася до резолюцията и качеството на образа, обикновените скрити камери ще Ви дадат достатъчно ясна представа за случващото се, а и в крайна сметка, важно е да узнаете дали партньора прелюбодейства, а не толкова с кого.

3. Размер – размерът винаги е от значение.

Големината на камерата, също се определя от целта. Ако ще шпионирате половинката, децата или служителите, то задължително е да търсите нещо с миниатюрни размери, така че да монтирате с лекота камерата в привидно най – обикновени предмети от интериора. За залавянето на нарушители и охрана, изберете камери за видеонаблюдение с по – големи размери. Още повече, че при вида на камерата, мнозина няма да дръзнат да извършат каквото и да било престъпление.

4. Чернобяла или цветна камера?

Цветните камери са много по – скъпи, в сравнение с черно – белите, ето защо преценете, нужни ли са Ви повече детайли или само обща информация за случващото се във Ваше отсъствие.

5. Друг елемент, който трябва да вземете под внимание

е къде ще бъде поставена камерата – вън или вътре и да съобразите дали да вземете камера за вътрешен или за външен монтаж. Камерите за видеонаблюдение се превръщат в необходимост. Заобикалящата ни несигурност, липса на доверие, безработицата, погазването на ценностите, разпространяващата се агресия, всичко това допринася за засилено чувство на несигурност и страх. Камерите за видеонаблюдение помагат в борбата с недоброжелателите и несигурността. Изберете най – подходящата камера за Вашите нужди, за да си осигурите желаното спокойствие.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.