Ето ги най-вкусните палачинки, от тефтера на баба

Поглезете се с тази вкусна закуска

https://goreshto.net/zdrave-i-dieti/eto-gi-nay-vkusnite-palachinki-ot-teftera-na-baba/111413 Goreshto.net
Ето ги най-вкусните палачинки, от тефтера на баба

Поглезете се с тази вкусна закуска

Вероятно всички обожават палачинките за закуска. Те са изключително вкусни и най-хубавото е, че можем да ги приготвим по най-различни начини.

Днес ще споделим една фантастична рецепта за палачинки от бабиния тефтер. Това е специална рецепта, защото използва кисело мляко или прясно мляко вместо вода. Тази вкусна закуска се приготвя бързо.

 

Ето какви продукти ще ви трябват, за да приготвянето им:

2 чаши кисело мляко

1 чаша вода

2 чаши брашно

2 яйца

1 супена лъжица пудра захар

½ чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка хлебна сода

2 супени лъжици краве масло

 

Начин на приготвяне:

Начинът на приготвяне е сравнително прост. Започнете като разбиете яйцата добре с вилица или „кухненска тел“.

Смесете киселото мляко с хлебната сода и разбъркайте, за да я активирате. След това добавете водата. Получената смес се прибавя към купата с разбитите яйца.

Не забравяйте да отсеете брашното и да добавите пудрата захар. Прибавете го към сместа и разбъркайте енергично. Ако е необходимо, можете да използвате миксер. Консистенцията трябва да е гладка, за да получите тънки и леки палачинки. Ако искате, може да добавите и малко ванилия – въпрос на вкус.

Това е! Сега сте готови да направите вкусни палачинки с уникален вкус, благодарение на рецептата от баба. Можете да ги сервирате с вашия любим плодов сироп, мед, шоколадов топинг или каквото предпочитате, дори сирене. Насладете се на тази изкусителна закуска!

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.