Голям: Проф. Чирков даде домашно чудо за здраво сърце! (евтино и ефикасно)

https://goreshto.net/zdrave-i-dieti/golyam-prof-chirkov-dade-domashno-chudo-za-zdravo-sarce-evtino-i-efikasno/46962 Goreshto.net
Голям: Проф. Чирков даде домашно чудо за здраво сърце! (евтино и ефикасно)

Тази рецепта е истинско чудо за сърцето, съветва проф. Чирков!
Промяната на климата, съчетана с часовата смяна на времето, се усеща неприятно при много хора. Най-чувствителни са тези, които страдат от хронични заболявания, проблеми със сърцето или високо кръвно налягане.

Много пъти досега великият проф. Чирков е давал ценни съвети как да се предпазим от страничните фактори и сами да подобрим здравето си. За жегите е всеизвестна неговата препоръка за консумация на повече таратор с чесън.

Днес обаче ще ви научим на една друга рецепта, която е истински еликсир за здраво сърце. Разбира се, тя не е измислена от проф. Чирков, но той лично познава качествата й и ефектът й върху организма ни.

За тази домашна смес, която трябва да си приготвим и да приемаме всеки ден, ни трябват 12 глави чесън, 15 лимона, един килограм мед – но задължително истински и 400 грама орехови ядки.

Важно е и самото указание за приготвянето на лечебния еликсир. Най-напред хубаво смиламе орехите, заедно с чесъна. Не е нужно да обясняваме, че първо трябва да обелим и почистим скилидките, нали?!

Същото правим и с пет от лимоните, които смиламе заедно с кората им обаче. Тези две смеси ги събираме заедно в една тенджера от емайл. А другите десет лимона просто ги изстискваме и добавяме сока от тях в тенджерата.

Накрая се прибавя в общата смес и килограма мед, като е необходимо наистина чевръсто и хубаво разбъркване, за да се смесят добре всички налични съставки.

Щом сме готови, разсипваме си това природно чудо в буркани, затварящи се плътно и ги държим на хладно в хладилника. Преди да започнем с консумацията обаче, трябва да са изминали три дни, за да може съставките да си пуснат полезните вещества и да ги смесят с тези на останалите.


Освен за здраво сърце и хора със сърдечни заболявания, тази смес е особено важна за засилване на имунната система, работата на мозъка, пречистване на черния дроб, предпазване от атеросклероза.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.