Опасно е да готвите в надраскани тигани, изхвърлете ги веднага

Американският лекар Пунам Десаи предупреждава за много опасности за здравето

https://goreshto.net/zdrave-i-dieti/opasno-e-da-gotvite-v-nadraskani-tigani-izhvarlete-gi-vednaga/118354 Goreshto.net
Опасно е да готвите в надраскани тигани, изхвърлете ги веднага

Американският лекар Пунам Десаи предупреждава за много опасности за здравето

Готвенето с надраскани или повредени тигани може да представлява риск за здравето и дори да бъде свързано с потенциални сериозни проблеми, включително риск от рак, предупреждава американският лекар Пунам Десаи, цитиран от The Sun.

Десаи пояснява, че тигани с пукнатини, вдлъбнатини или драскотини, особено тези с незалепващо или керамично покритие, могат да освобождават големи количества микропластмаса в храната, която готвим. Тези микроскопични, неразтворими частици могат да бъдат консумирани и задържани в човешкия организъм за дълъг период от време.

Според лекаря, микропластмасата представлява потенциален риск за ендокринната система, като може да предизвика дисбаланс на хормоните, нарушаване на плодовитостта и дори да увеличи риска от развитие на рак на черния дроб.

В заключение, Десаи насърчава хората да се въздържат от използването на тигани с незалепващо покритие, ако те са повредени, и да ги изхвърлят веднага, с цел да намалят риска от потенциални здравословни проблеми.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.