Отървете се от досадното хъркане: Вземете четката за зъби и вечерта…

Така ще избегнете неудобството за вас и близките ви

https://goreshto.net/zdrave-i-dieti/otarvete-se-ot-dosadnoto-harkane-vzemete-chetkata-za-zabi-i-vecherta/113058 Goreshto.net
Отървете се от досадното хъркане: Вземете четката за зъби и вечерта…

Така ще избегнете неудобството за вас и близките ви

Хъркането е доста неприятно явление, което предизвиква значително неудобство на човека, който спи до хъркащия. Освен това, то пречи на качествения сън и води до недостатъчно снабдяване на мозъка с кислород. Хъркащите хора се сблъскват с умора и сънливост през целия ден.

Най-честата причина за хъркане е набъбване на езика, което може да бъде свързано с проблеми в черния дроб.

Съществува временно алтернативно решение. Масажирането на основата на езика може да ви помогне да се освободите от този неприятен проблем за известно време.

 

Ето как да изпълните масажа:

- Отворете устата си.

- Леко изплезете езика си.

- Поставете пръста си (или може да използвате стерилни ръкавици) върху основата на езика, както лекарят прави при преглед на гърлото ви с дървена пръчица.

- Нежно масажирайте основата на езика с кръгови движения, бутайки го към брадичката.

 

Може да усетите лека болка, особено ако основата на езика е набъбнала. Регулирайте силата на натиска според вашето усещане, но продължавайте масажа, докато болката отмине. След това увеличете натиска, докато отново усетите лека болка, и повторете този процес, докато неприятните усещания изчезнат.

Важно е да се отбележи, че желаните резултати няма да настъпят веднага. Може да отнеме около месец, преди да забележите намаляване на рефлекса за повръщане. Не се отказвайте след първия ден и продължете с упражненията.

Ако след прекратяване на упражненията рефлексът се върне, можете да повторите масажирането.

 

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.