Вечно млади - хората от тази кръвна група стареят по-бавно

Европейски хематолози проведоха проучване, за да установят как кръвната група влияе на скоростта на стареене

https://goreshto.net/zdrave-i-dieti/vechno-mladi-horata-ot-tazi-kravna-grupa-stareyat-po-bavno/122187 Goreshto.net
Вечно млади - хората от тази кръвна група стареят по-бавно

Европейски хематолози проведоха проучване, за да установят как кръвната група влияе на скоростта на стареене

Учени са достигнали до заключението, че притежателите на различни кръвни групи стареят с различни темпове. Кръвната група се счита за носител на генетичната информация, която се наследява от родителите.

Европейски хематолози извършиха научно изследване, с цел да разберат как кръвната група може да оказва влияние върху процеса на стареене.

През изпълнението на експеримента са взети за анализ проби на ДНК от хора на различна възраст и с различни кръвни групи. Резултатите от анализа показват, че хората с третата кръвна група (B) имат склонност да задържат младостта и енергията си за по-дълго време от останалите.

Вероятно тайната на "вечната младост" се крие в по-големия запас от костен мозък в тялото на притежателите на кръвна група 3, което прави клетките им по-устойчиви на процеса на стареене.

Важно е обаче да се отбележи, че дълголетието и младостта са две различни концепции. Изследването също така показа, че най-голям процент на дълголетниците се намира сред хората с първа кръвна група (0).

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.