Веднага хвърлете продукта, ако видите на етикета хранителната добавка с "Е", опасен е!

Ще се изненадате в колко много продукти се съдържа опасната съставка

https://goreshto.net/zdrave-i-dieti/vednaga-hvarlete-produkta-ako-vidite-na-etiketa-hranitelnata-dobavka-s-e-opasen-e/113167 Goreshto.net
Веднага хвърлете продукта, ако видите на етикета хранителната добавка с "Е", опасен е!

Ще се изненадате в колко много продукти се съдържа опасната съставка

Хранителните добавки представляват спорна тема: въпреки че производителите гарантират тяхната безопасност и неотложна потребност, не малко потребители изпитват съмнения в тях.

Съществуват случаи, когато добавките, които се считате преди за безвредни, се оказват опасни в последствие. Например Е171 (титанов диоксид), която се използва отдавна и се приемаше за напълно безопасна. В официалната информация за токсичност, титановият диоксид се определяше като "почти неабсорбируем" и се изхвърляше от организма. Следователно, ако тя се изхвърля напълно, няма да предизвика никакви вреди, нали?

Обаче, през последните години се откри, че той върши точно обратното - натрупва се в организма във формата на наночастици и причинява значителни вреди.

При производството му винаги се образува определено количество наночастици. Те могат да бъдат открити в масовите продукти като бонбони (особено дражета), дъвки, млечни продукти, газирани напитки, включително и в сухи смеси за приготвянето им, в майонеза, обработени месни продукти, бързи закуски и наистина в много от белите продукти на цвят. Китайските учени открили голям брой наночастици в рибни рулца. Особено опасните частици се консумират най-много от децата във формата на любимите им дражета, дъвки и газирани напитки. Италиански учени са доказали, че те „приемат“ повече наночастици от титановия диоксид в организма в сравнение с тийнейджърите или възрастните хора.

Освен това, титановият диоксид се добавя като избелваща съставка в пасти за зъби, обвивки на таблетки и капсули от лекарства, слънцезащитни кремове и някои хигиенни продукти.

Учените съветват да се чете внимателно състава на продукта и да се избягват опасните такива.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.