Вижте 4-те симптома, с които тялото ни предупреждава месец преди сърдечен удар

Специалистите съветват да обърнете внимание на тях, вижте кои са

https://goreshto.net/zdrave-i-dieti/vizhte-4-te-simptoma-s-koito-tyaloto-ni-preduprezhdava-mesec-predi-sardechen-udar/112373 Goreshto.net
Вижте 4-те симптома, с които тялото ни предупреждава месец преди сърдечен удар

Специалистите съветват да обърнете внимание на тях, вижте кои са

В света ни, в който болестите и проблемите съвсем не са малко, изследователи и учени непрекъснато търсят начини за лечение. Въпреки това, най-лесният начин да се справите с болестта е да предотвратите нейното появяване.

Въпреки че много заболявания са генетично предразположени и не можем да ги предотвратим напълно, например сърдечният удар може да се избегне. Има сигнали, които указват за предстояща сърдечна атака, и ако ги игнорираме, увеличаваме риска от появата й.

Без правилно функциониращо сърце, останалата част от тялото ни ще страда.

 

Ето някои от най-силните сигнали за сърдечна атака, които се появяват около един месец преди самата атака:

 

Студени изпотявания и замайвания: Ако изпитвате студени изпотявания и замайване, това може да бъде индикация, че тялото ви има проблеми с кръвообращението. Мозъкът ви може да не получава достатъчно кислород, което е сигнал, че можете да бъдете в опасност.

 

Напрежение в гръдния кош: Това е един от най-очевидните симптоми на сърдечен удар, наречен и ангина. Той възниква, когато сърцето не получава достатъчно кръв, обогатена с кислород.

 

Усещане за слабост: Ако започнете да се потите, чувствате слабост, усещате гадене или имате болка в челюстта, е възможно да сте изложите на риск от сърдечен удар.

 

Грипоподобни симптоми: Може да започнете да изпитвате симптоми, приличащи на грип. Това може да включва треска, умора и болка в гръдния кош. Тези симптоми обикновено продължават между 2 и 10 дни.

 

Имайте предвид, че статията е информативна и е необходимо да се консултирате с лекар при необходимост.

 

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.