Прокуратурата погна 4-ма покрай криптопирамидата Нексо

Разследващите смятат, че са събрали достатъчно доказателства за тях

https://goreshto.net/balgariya/prokuraturata-pogna-4-ma-pokray-kriptopiramidata-nekso/47213 Goreshto.net
Прокуратурата погна 4-ма покрай криптопирамидата Нексо

Разследващите смятат, че са събрали достатъчно доказателства за тях

Иван Гешев заедно с шефът на следствието и зам-.главния прокурор Борислав Сарафов отговориха на въпроси на медиите на организирана пресконференция. Те споделиха, че Нексо се разследва за пране на пари, финансови машинации и измами в интернет пространството. С името на фирмата се свързва бившият депутат Антони Тренчев.

По случая работят в сътрудничество нашите служби и евроатлантически партньорски такива, като партньорството се оказва ползотворно. Главният прокурор също така сподели, че случаят е изключително сложен и е нагледен пример за новите видове престъпления, които са свързани със световната мрежа. Сам по себе си това е уникален случай за нашата страна, а дори и за световен мащаб е един от малкото такива. Той се надява и страната ни да се свързва с добрите ИТ-специалисти, а не подобни негативни новини от ИТ сферата.

До момента са разпитани над 20 човека по случая, а дори някои от тях са били разпитвани, като анонимни, поради страх за техния живот. Те дори ще бъдат въведени в програмата за защита на свидетелите, тъй като показанията, които дават засягат интереси за милиарди долари.

Шефът на следствието Сарафов увери, че нашите служби разполагат с добро оборудване и подготовка, с които ще се противопоставят с пълна сила на този тип измами. Той допълва, че службите ни са водещи в този вид разследвания и е уверен във възможностите им.

Източник: narod.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.