Слави Трифонов избесня: Всяка гъсеница си мисли, че е аристократ! (виж тук)

https://goreshto.net/interesno/slavi-trifonov-izbesnya-vsyaka-gasenica-si-misli-che-e-aristokrat-vizh-tuk/51039 Goreshto.net
Слави Трифонов избесня: Всяка гъсеница си мисли, че е аристократ! (виж тук)

Слави Трифонов избесня след новото министерско назначение!

Шоуменът Слави Трифонов избесня след новото министерско назначение, разбунило духовете в държавата. Ето какво заяви той буквално преди броени минути:

"Трудно намирам думи, с които да коментирам новото министерско назначение в държавата. Затова ще цитирам класиците. И по-точно - ще цитирам руския писател Николай Гогол и части от неговата комедия “Ревизор”, която разказва за един мним ревизор, за едни корумпирани чиновници и за една дълбоко прогнила система.

Цитат едно от “Ревизор”: “Сега всяка едва изпълзяла гъсеница си мисли, че е аристократ”. Цитат две от “Ревизор”: “Та какво ревизорско имаше в този развейпрах? Нищо нямаше! Просто нито на половин кутре не приличаше и изведнъж всички - ревизор! Ревизор!” Има сериозни основания да се смята, че новият министър на екологията е като стария - работи предимно в интерес на частни интереси, а не в полза на обществения интерес. В този ред на мисли е и цитат три, с който припомням на новия министър, че в един момент търговците се обръщат срещу Градоначалника, обръщат се срещу този, на когото са давали: Търговците казват: “Ей богу! Такъв градоначалник не е имало, ни ще има. Щом го видиш отдалеч, всичко изпокриваш в дюкяна. И то да речеш, че някакви деликатности, всякакъв боклук прибира: сушени сливи, дето по седем години лежат в качето, та и слугата няма да ги яде, той и там ще загребе с шепата.” Със следващия цитат от “Ревизор” искам да напомня на новия министър, че не бива да се мисли за много голям. Да не се самозабравя пред по-големите, които са го избрали. Цитат номер четири: “Какво си направил с търговеца Черняев, а? Дал ти за мундир два аршина сукно, а ти си задигнал целия топ! Внимавай! Малък е чинът ти за цял топ!” Спирам с цитирането на класиците. Но не мога да не отбележа нещо друго - днес, по случай избора на новия министър, имаше празнично изпускане на серен диоксид във въздуха на град Перник. Абе, какво искате да направите? Да уморите хората в Перник ли? Каква е целта? Няма хора в Перник - няма водна криза. Какво? Днес серен диоксид в Перник, а утре да се готвят Ботевград, Ловеч, Добрич и останалите градове с водна криза. Така ли? Ще завърша с класика. Според мен, новият министър на екологията е кръстен на комедията на Гогол “Ревизор”, а този, който го предлага за министър, е кръстен на романа на Достоевски - „Идиот“, взриви Слави Трифонов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.