Братът на Годжи го осъди за един милион

https://goreshto.net/zhalto/bratat-na-godzhi-go-osadi-za-edin-milion/47048 Goreshto.net
Братът на Годжи го осъди за един милион

Годжи е бил осъден от брат си
Георги Милчев-Годжи е осъден от собственият си брат, показа проверка на „Уикенд”. Повод за шокиращото дело, заведено от Иво Милчев е стремежът му да спаси от конфискация дома на родителите им в Криводол.

От няколко години схлупената къщурка на ул. „Георги Димитров” е под постоянна заплаха да бъде продадена от банки, данъчни и колекторски фирми заради натрупаните дългове от китариста на Слави. Към днешна дата сумата е около 1 милион лева, обясняват запознати.

Като едно от ключовите лица в шоуто на Слави Трифонов, Георги Милчев се разписва срещу 10-15 хил. лв. на месец, обясняват хора от екипа. Солидната сума, с която могат да преживяват поне 30-40 пенсионера, се оказва недостатъчна за китариста-бохем. Сред своите познати той е известен със страстта си към хазарта и кръчмарски купони. За това и заемите за него са нещо обичайно. Разчитайки на популярността му от екрана, банките нямат проблем да му отпускат нови кредити. В началото Милчев ползва част от тях, за да плати старите, но впоследствие съвсем му отпуска края. Така лека-полека сумите се трупат, а търпението на кредиторите, оказва се, има граници.

Снимка: Инстаграм
След многократни подканяния да си плати, и последвал отказ, следва процедура по принудително събиране. Наетите колекторски фирми и съдии изпълнители моментално запорират всички фирми на Георги Милчев-Годжи и притежаваните от него имоти. Под възбрана е дори заплатата му при Слави. Първите няколко месеца съдия-изпълнител на секунда прибира всяка стотинка от хилядарките. Това според хора от екипа на шоуто кара Слави да започне да му плаща на ръка, с плик пачки.

Първият рунд в мача Годжи-банки е още през 2013 г. До 2018 г. изпищяват и още двама ужилени кредитори. Сумите са от скромните 37 772, през 226 415,46 лв. до впечатляващите 339 786 лева. И това е към 2018 г., когато са направени последните запори. Тъй като заемите и до ден днешен не са върнати, дължимите пари вече са около и дори над един милион лева, заради наказателни лихви и такси.

В офанзивата срещо Годжи се включва и НАП. От документите става ясно, че данъчните си търсят десетки хиляди левове неплатено ДДС. Налозите се трупат при опита на Годжи да отвори своя бирария, обясняват хора от „Шоуто на Слави”. За беля, тълпи от посетители в кръчмата така и ни идват, но пък боса Годжи редовно опустошава запасите от пиячка.
В опит да си събрат дълговете от Георги Милчев, банките и НАП вадят на тезгяха притежаваните от него имоти. Сред тях и родната му къща в Криводол. След смъртта на баща му Милчо, Годжи и брат му Иво наследяват по половината от собствеността. През 2018 г. постройката е на косъм да бъде обявена за публична продан. Именно тогава се намесва и брата на Годжи. Изпаднал в ужас от мисълта, че майка им Цвети може да остане на улицата, а фамилията опозорена пред целия град, Иво Милчев лично плаща около 20 000 лева от дълговете на Годжи. Така поне е свален запора над родният им дом, писа Уикенд.

Иво Милчев, който е адвокат, скоро след това завежда и дело срещу брат си. Формален повод е стремежът да си върне дадените пари, но реално целта е къщата да стане на 100% негова. Спорът завършва успешно в края на май тази година. Тогава брата на Годжи е признат със съдебно-разделителен протокол за едноличен собственик, а баба Цвети има къде да кара спокойно старините си.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.